πολλές και εξαιρετικές και  οι παραλίες του νησιού μας στις οποίες μπορείτε να απολαύσετε το μπάνιο σας. Τις χαρακτηριστικότερες σας τις παρουσιάζουμε στον χάρτη,μαζί και με άλλα ενδιαφέροντα του νησιού μας

Τραπεζάκι, Μουσάτα

Το Τραπεζάκι είναι μεγάλη σε μήκος, αμμουδερή παραλία. Βρίσκεται κοντά στο χωριό Μουσάτα και σε μικρή απόσταση από το χωριό Λουρδάτα που και τα δυο ανήκαν στον πρώην δήμο Λειβαθούς, στο νότιο τμήμα της Κεφαλονιάς. Στο Τραπεζάκι θα βρείτε ψιλή άμμο και πολύ ρηχά νερά, που την κάνουν ιδανική για μικρά παιδιά και παιχνίδι στην άμμο.
Δεν είναι οργανωμένη παραλία, καθώς μόνο μια μικρή καντίνα υπάρχει στην μια της άκρη. Για να περάσετε μια μέρα στο Τραπεζάκι, θα πρέπει να φροντίσετε να έχετε μαζί σας τα απαραίτητα για σκιά, νερό και φαγητό. Η παραλία δεν είναι πολυσύχναστη και είναι βέβαιο πως θα σας χαρίσει στιγμές ηρεμίες και απομόνωσης, αν είναι αυτό που αναζητάτε.


Παραλία Σπαρτιών 

Τα Σπαρτιά είναι ένα από τα χωριά του πρώην δήμου Λειβαθούς, στην νότια Κεφαλονιά. Η παραλία του χωριού είναι αμμώδης και περιτριγυρισμένη από βράχια. Έχει ρηχά, ήρεμα νερά που καθιστούν την παραλία Σπαρτιά ιδανική για οικογένειες με μικρά παιδιά, αφού έχουν εδώ τη δυνατότητα να παίξουν με την άμμο και τη θάλασσα.

Τα βράχια γύρω από την παραλία Σπαρτιά προσελκύουν τους λάτρεις του ψαρέματος, αφού μπορείτε εδώ να ρίξετε την πετονιά και να κρατήσετε το καλάμι σας, ενώ είναι και ιδανικό μέρος για να χαρούν οι πιο… ριψοκίνδυνοι τις βουτιές από ψηλά. Η παραλία Σπαρτιά είναι ανοργάνωτη, όμως βρίσκεται πολύ κοντά στο χωριό, όπου θα βρείτε καταστήματα και ταβέρνες για τα απαραίτητα.

Η παραλία Σπαρτιά, όπως και το χωριό, πήραν το όνομά τους από τα ομώνυμα φυτά που φύονται εκεί και που οι Κεφαλονίτες ονομάζουν «σπαρτά».

Η παραλία Σπαρτιά απέχει περίπου 14 χιλιόμετρα από το Αργοστόλι, ενώ πολύ κοντά βρίσκεται  και η παραλία Κλιματσιάς.


Ο Άγιος Θωμάς είναι η παραλία του πανέμορφου χωριού Καραβάδος, στη Λειβαθώ, στα νότια της Κεφαλονιάς. Φτάνει κανείς ως εκεί με αυτοκίνητο, αλλά και με τα πόδια από το χωριό. Πήρε το όνομά της από το ομώνυμο εκκλησάκι, που βρίσκεται στην κορυφή του λόφου, και το οποίο επίσης μπορείτε να επισκεφθείτε. Λίγο πριν την παραλία, πανύψηλα πλατάνια και μια βρύση με τρεχούμενο νερό θα σας δροσίσουν στην μικρή πλατεία.

Δύο αμμώδεις παραλίες, με ψιλή κοκκινωπή άμμο αποτελούν την παραλία του Αγίου Θωμά. Η πρώτη, η μικρότερη, βρίσκεται ακριβώς κάτω από την ταβέρνα, εκεί που καταλήγει ο δρόμος. Η δεύτερη παραλία του Αγίου Θωμά βρίσκεται μετά τα βράχια, στην άκρη της πρώτης, και μπορείτε να την προσεγγίσετε εύκολα, περπατώντας. Στην δεύτερη παραλία υπάρχει beach bar. Τα νερά και στις δυο είναι γαλανά και πεντακάθαρα.


Η παραλία του Λουρδά βρίσκεται στο χωριό Λουρδάτα μόλις 15 χλμ. από το Αργοστόλι. Τα Λουρδάτα είναι κτισμένα σε μια προνομιούχα τοποθεσία και σχεδόν κρυμμένα στην πυκνή βλάστηση.

Η αμμουδερή, τοξοτή παραλία  προσελκύει πλήθος επισκεπτών λόγω της εξαιρετικής τοποθεσίας και των κρυστάλλινων νερών. Η θάλασσα είναι αρκετά βαθιά σε ορισμένα σημεία και έτσι θα πρέπει να προσέχετε, ειδικά όταν κολυμπούν μικρά παιδιά.

Ενοικιάζονται ξαπλώστρες και ομπρέλες, ενώ υπάρχουν και εγκαταστάσεις για θαλάσσια σπορ. Στην παραλία θα βρείτε μπαρ, ταβέρνες και μίνι-μάρκετ.

Αξίζει να μείνετε μέχρι το ηλιοβασίλεμα όταν όλα χρωματίζονται κόκκινα από τον ήλιο που δύει πίσω από  το νησί της Ζακύνθου που φαίνεται στον ορίζοντα.


Η πιο διάσημη παραλία αλλά και το σήμα κατατεθέν του νησιού είναι η παραλία Μύρτος, 30 χιλιόμετρα από το Αργοστόλι. Το σχήμα της που είναι σαν ημικύκλιο και οι λόφοι που την περιβάλλουν είναι χαρακτηριστικά και απεικονίζονται σε πολλές καρτ ποστάλ της Κεφαλονιάς. Ο Μύρτος δεν είναι παραλία με άμμο, αλλά αντιθέτως καλύπτεται από όμορφα λευκά βότσαλα που έρχονται σε έντονη αντίθεση με τα τιρκουάζ νερά της θάλασσας. Εδώ θα βρείτε ένα οργανωμένο κομμάτι με ξαπλώστρες και καντίνα, αλλά γενικότερα παραμένει σχετικά ανεκμετάλλευτη. Παρά τους λόφους που την περιβάλλουν, μπορεί να φυσούν ισχυροί άνεμοι και τα θαλάσσια ρεύματα να δυναμώνουν τα απογεύματα.


Παραλία εξίσου εντυπωσιακή και όμορφη με το Μύρτο είναι η Αντίσαμος. Το τοπίο είναι σχετικά παρόμοιο, αφού περιβάλλεται από το βουνό Αυγό και έχει λευκά βότσαλα. Η παραλία αυτή έγινε δημοφιλής λόγω κάποιων σκηνών από την ταινία «Το Μαντολίνο του Λοχαγού Κορέλι» που γυρίστηκαν εκεί. Έχει εύκολη πρόσβαση από τον παραλιακό δρόμο στη Σάμη και απέχει 27 χιλιόμετρα από το Αργοστόλι. Από εδώ μπορείτε να απολαύσετε τη θέα της γειτονικής Ιθάκης. Ωστόσο, δεν είναι κατάλληλη για παιδιά, αφού το νερό είναι υπερβολικά βαθύ!

 


Λίγα χιλιόμετρα μακριά από το Αργοστόλι βρίσκονται τα Σπάσματα, μια όμορφη παραλία κοντά στο χωριό Μηνιές. Είναι αμμώδης με καταγάλανα νερά. Κάθε χρόνο την επισκέπτονται αρκετοί παραθεριστές για να απολαύσουν το τοπίο και την ηρεμία που υπάρχει εκεί. Είναι οργανωμένη, με καντίνα και όλες τις απαραίτητες παροχές, παρά το μικρό μέγεθός της, ενώ βρίσκεται πολύ κοντά στο αεροδρόμιο.

 

Χαρακτηριστικό της είναι ότι διαθέτει πλαγιά με φυσικό άργιλο, κάτι που ωθεί αρκετούς επισκέπτες να συνδυάσουν το μπάνιο τους με μια κούρα ομορφιάς…

 

Η συγκεκριμένη παραλία είναι επίσης τόπος ψαρέματος, αφού η μορφολογία του βυθού αλλά και όλων των γύρω παραλιών δημιουργεί ψαρομεριές. Έτσι, όποιος επίδοξος ψαράς θέλει να πιάσει χταπόδια κρυμμένα στα βράχια, καβούρια και μύδια έχει ακόμα μια δυνατότητα να το κάνει κοντά σε αυτή την παραλία.


Άμμες : Μια εξαιρετική παραλία με υπεροχη άμμο κ ιδανική επιλογή για μικρά παιδιά! Βρίσκεται μετά το αεροδρόμιο κ φυσικά το κερασάκι στην τούρτα ειναι οταν απογειώνονται τα αεροπλάνα καθώς ξεπροβάλλουν πίσω απο τον λόφο!
Υγ.Υπαρχει κ καντίνα 


ΠΑΡΑΛΙΑ ΜΗΝΙΩΝ ΑΚΡΙΒΩΣ  ΚΑΤΩΘΕΝ ΤΟΥ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ

Μια από τις καλές παραλίες της Κεφαλονιάς σχεδόν κάτω από το αεροδρόμιο. Ξαφνικά εκεί που κολυμπάς στα ζεστά νερά της, βλέπεις τα αεροπλάνα να απογειώνονται ή να προσγειώνονται κ νιώθεις ότι αν σηκώσεις το χέρι σου θα τα φτασεις. Πρόκειται για οργανωμένη παραλία, που όμως δεν είναι ακριβή, αλλά μπορούν να την απολαύσουν κ όσοι προτιμούν τον δικό τους εξοπλισμό. Εύκολη κ προσβάσιμη για παιδιά.


ΠΛΑΤΥΣ ΓΙΑΛΟΣ/ΜΑΚΡΥΣ ΓΙΑΛΟΣ

Ωραία παραλία, με γαλάζια σημαία, πεντακάθαρα νερά. Ιδανική για οικογένειες. Μπορείς να νοικιάσεις ξαπλώστρα, αλλά δεν έχει κάποιο καφε-bar για μουσική. Αν θες μουσικούλα μπάρ κάτι να πιεις πρέπει να πας δίπλα στο μακρύ γυαλό…