Η ΕΛΑΙΟΥΡΓΙΚΗ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ είναι μια επιχείρηση που δραστηριοποιείται στο χώρο τυποποιήσης ελαιολάδου. Βρίσκεται πανεύκολα στα Μεταξάτα Κεφαλονιάς

Διαθέτοντας την τελευταία λέξη της τεχνολογίας στον εξοπλισμό για την παραγωγή ελαιόλαδου , η “Ελαιουργική Κεφαλονιάς” εγγυάται την παραγωγή αγνού, παρθένου λαδιού , με την καλύτερη δυνατή ποιότητα, χαμηλότερες θερμοκρασίες «ψυχρή έκθλιψη» επεξεργασίας και με περισσότερα αρωματικά και αντιοξειδωτικά στοιχεία.

Στο βιολογικό πιστοποιημένο ελαιοτριβείο , ο κάθε παραγωγός αντιμετωπίζεται ξεχωριστά και η γραμμή επεξεργασίας είναι ανεξάρτητη από τους προηγούμενους , πράγμα που εξασφαλίζει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα!

 

περισσότερες πληροφορίες https://www.facebook.com/Elaiourgiki.Kefalonias


Η Οινοποιία DIVINO Wines & Vinegar δημιουργήθηκε το 1996 από τον Οινολόγο Γεράσιμο Χαρτουλιάρη, ο οποίος θέλοντας να συνεχίσει την οικογενειακή παράδοση, αξιοποίησε την πλούσια εμπειρική του γνώση στην παραγωγή καλού κρασιού και ξιδιού.
Σήμερα, στην Πεσσάδα της Κεφαλονιάς, μέσα σε ένα σύγχρονο συγκρότημα αρμονικά δεμένο με το παλιό, το οποίο χρονολογείται από το 16ο αιώνα, βρίσκεται το οινοποιείο μας.
Ανακατασκευασμένο πλέον σε εκθεσιακό – μουσειακό χώρο, φιλοξενεί wine bar, αναπαλαιωμένους λινούς για παραγωγή λιαστών κρασιών καθώς και οινοποιητικό εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας.
Σκοπός μας είναι να παράγονται υψηλής ποιότητας κρασιά και ξίδια με σεβασμό στα φυσικά χαρακτηριστικά και στις ιδιαιτερότητες της κάθε ποικιλίας.
Η παραγωγική δυνατότητα σήμερα ανέρχεται στις 100.000 φιάλες κρασί και στις 75.000 φιάλες ξίδι ετησίως. Παράγονται 12 τύποι κρασιών και 3 ιδιαίτεροι τύποι ξιδιών, που σίγουρα θα ικανοποιήσουν κάθε είδους επιθυμία.

περισσότερες πληροφορίες εδώ


 Η Ευφορία” Βιολογικό και Παραδοσιακό Λαδάκι από ελιές του Φαγιά (Μουσάτα),  το οποίο κέρδισε και χρυσό μετάλλιο σε σχετικό διαγωνισμό.

Το Κεφαλονίτικο λάδι τα τελευταία χρόνια έχει κάνει άλματα ποιότητας ! Οι παραγωγοί  Στέφανος Κουρκουλάκος και Λουκία Μινέτου  με ζήλο καλιεργούν τους οικογενειακούς ελαιώνες στο Φαγιά, με υψηλότατα standards στοχεύοντας στο βέλτιστο αποτέλεσμα.


Το “ΚΤΗΜΑ ΣΑΜΟΛΙ”, βρίσκεται στην Παλική της Κεφαλονιάς.
Ένας παλιός ελαιώνας με κορωνέικα,κορφολιές και θιακά ελαιόδενδρα, προσφέρει εδώ και 400 χρόνια, τον πολύτιμο καρπό του.
Ακόμα σταροχώραφα δίκοκκου σταριού, φυτείες αγριαγγινάρας και περιβόλια με εσπεριδοειδή,απλώνονται μέχρι το ομηρικό ακρογιάλι, στο οποίο καταλήγει το κτήμα, όπου δεσπόζει μία μεσαιωνική οχυρή κατοικία, που χρονολογείται απο το 1672, χτισμένη απο τον Κόμη Ζαχαρία Χωραφά.
Παράλληλα σε άλλα κτήματα της οικογένειας στην εύφορη περιοχή της Λειβαθούς, στις νότιες πλαγιές του Αίνου, είναι οι καλλιέργειες της ρίγανης , του δεντρολίβανου, του λεμονοθύμαρου, των οπορωφόρων (βερυκοκιές, δαμασκηνιές,συκιές), της σταφίδας και των εσπεριδοειδών, αλλά και τών ελαιοδένδρων όπου παράγουν το μονοποικιλιακό έξτρα παρθένο “Θιακό”.
Αδιάκοπα απο τον 17ο αιώνα, όταν το “ΚΤΗΜΑ ΣΑΜΟΛΙ” ανήκε στον Κόμη Χωραφά, μέχρι τον Μαρίνο και Κάτε Τυπάλδου-Φορέστη, και τους σημερινούς απογόνους τους, στόχος ήταν, ο σεβασμός στην Παράδοση, την Ποιότητα και την Γεύση.


Στόχος μας η παραγωγή προϊόντων που το καθένα θα έχει κάτι να μας πει και κάτι να μας θυμίσει.Προϊόντα αγροτικά, φρούτα, ζαρζαβατικά που έχουν παραχθεί με τις υψηλότερες προδιαγραφές . Για επιτόπια κατανάλωση μπορείτε να βρείτε χυμούς εξαιρετικούς, απόλυτα φυσικούς και ποιοτικά γλυκά.

περισσότερες πληροφορίες εδώ